Yozgat'ta bir vatandaş 'askıda ekmek' geleneğine farklı bir boyut kazandırdı

Yozgat'ta yaşayan Keskin Özer, yaklaşık 10 yıldır Yozgat'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeye çalıştığını ifade etti.

Vatandaş Keskin Özer, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla evinde kullandığı 3 ayaklı elbise askılığı ile "askıda ekmek" kampanyası başlattı. Bu kampanya, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen geleneksel "askıda ekmek" uygulamasına yeni bir boyut kazandırdı. Özer, Yozgat'ın Meydan Yeri Sarraflar Caddesi'nde evinden getirdiği elbise askısını yerleştirerek, vatandaşları ekmek alıp askıya asarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaları için teşvik etti.

Bu anlamlı girişim, bölgedeki vatandaşlar arasında büyük ilgi ve destek gördü. Keskin Özer, geçtiğimiz 2 yıl boyunca "askıda ekmek" uygulamasını sürdürdüğünü ve ayrıca hayırseverlerden gelen maddi yardımlarla alınan ekmek fişlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığını belirtti.

Yaklaşık 10 yıldır Yozgat'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmeye çalıştığını dile getiren Özer, bu girişiminin arkasında, hayırseverlerin verdiklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için köprü görevi gördüğünü ifade etti.

"Askıda ekmek" kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını belirten Özer, vatandaşların ekmek alıp askıya takarak, ihtiyaç sahibi olanlara destek olmalarını sağladıklarını dile getirdi. Aynı zamanda vatandaşlara ekmek fişi vererek, fırından ekmek almalarını sağladıklarını da vurguladı. Özer, bu çalışmaların tamamen şeffaf ve açık bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Vatandaşlarda Kürşat Doğdu ise bu girişime destek verdiklerini dile getirerek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla Özer'in başlattığı kampanyaya katıldıklarını ifade etti. Doğdu, böylesine anlamlı bir kampanyanın dikkat çekici olduğunu ve umarım ihtiyaç sahiplerine fayda sağlayacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri