Yozgat'ta Gazeteci, Şair ve Yazar Nail Abbas Sayar kabri başında anıldı!

Yozgat'ın önemli Gazeteci, Şair ve Yazarı Nail Abbas Sayar, ölümünün 25. yıl dönümünde düzenlenen anma programıyla yad edildi. Sayar'ın Çatak Mezarlığı'ndaki kabrinde gerçekleştirilen törene, gazeteci meslektaşları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, kentteki gazeteciler, Sayar'ın yakınları ve arkadaşları katıldı.

“YOZGAT’IN BÜYÜK DÜŞÜNÜRÜ”

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Sayar'ın Yozgat'ta uzun yıllar boyunca gazete çıkardığını belirterek, "Nail Abbas Sayar, 44 yıl boyunca Yozgat'ta gazete yayınlamış ve Bozok gazetesinin sürdürücüsü olmuştur. Şiirleri, hikayeleri ve romanlarıyla Türk Edebiyatı'nda önemli ödüller kazanmıştır. Sayar, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda bir şair, yazar ve ressamdı. O, çağımızın gizlenmiş büyük düşünürlerinden biridir." dedi.

YOZGAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri