Yozgat'ta seçimi kazanan Kazım Arslan göreve başladı: "Bazen alınganlıklar, kırılganlıklar, küskünlükler olur ama"

Yozgat Belediye Başkanlığı görevine seçilen Kazım Arslan, mazbatasını Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selçuk Akdoğan'dan alarak görevine başladı. Devir teslim töreni belediye binasında gerçekleştirildi.

Devir teslim törenine Yozgat'ın önceki belediye başkanı Celal Köse de katıldı. Kazım Arslan, Celal Köse'ye bir buket çiçek vererek görev süresince yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Köse ise Arslan'a başarılar dileyerek, belediye başkanlığı görevinde başarılar temennisinde bulundu.

Yapılan açıklamalarda, belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmetler sunma çabasının devam edeceği vurgulandı. Celal Köse, görevi boyunca Yozgat'a hizmet etmenin onurunu yaşadığını ve şimdi de görevi Arslan'a devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kazım Arslan da yaptığı konuşmada, demokratik bir yarışın ardından göreve geldiklerini ve herkesin belediye başkanı olduğunu vurguladı. Arslan, Yozgat'a hizmet etme gayretlerinin devam edeceğini belirterek, "Bu demokratik bir yarıştır. Demokratik yarış içerisinde bazen alınganlıklar, kırılganlıklar, küskünlükler olur ama o yarış bittiği zaman her şey biter. Kesinlikle bizim için 31 Mart'ta seçim bitti." ifadelerini kullandı ve artık tüm Yozgatlıların belediye başkanı olduğunu dile getirdi.

2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Adayı olarak girdği seçimde Yozgat Belediye Başkanı seçilmiş ancak 2019'da aday olmayınca bağımsız olarak girdği seçimde yüzde 36 ile az bir oy farkıyla seçimi AK Parti Adayı Celal Köse'ye kaybetmişti.

AK Parti kurulduğu günden bu yana Yozgat'ı ilk kez kaybetmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri