Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması: Patron kesimi konuştu!

13 Haziran günü asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak konusu olurken, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret hakkında açıklama yaptı.

13 Haziran günü asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak konusu olurken, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Akkol, "Bayram önce asgari ücret çalışmalarında sürecin tamamlanmasını umuyoruz" dedi.

"KOMİSYON HER ŞEYİ DİKKATE ALIYOR"

Akkol'un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

"Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır.

İstihdamı aksatmayacak, çalışanın ve işverenin beklentisini karşılayacak bir rakam belirlemeye gayret edeceğiz.

Güzel bir süreç temenni ediyorum. Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor. Komisyon her şeyi dikkate alıyor.

100'den fazla parametre değerlendirilecek. İyi niyet var, onun altını çizmek istiyorum. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışanın da iş vereni de dikkate alacağız. TL konuşacağız her zamanki gibi.''

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 30 ZAM

Türk-İş, TİSK heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak toplantıya katılacak. Birinci toplantıda bugün net 8 bin 506 lira (brüt 10 bin 8 lira) olan asgari ücrete ilişkin beklentiler, enflasyon başta olmak üzere ekonomik veriler ele alınacak Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam yapılması bekleniyor. Buna göre net ücretin 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 10 lira) olması tahmin ediliyor. Temmuz ayında asgari ücretin artmasıyla kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak.

Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam ön plana çıkarken, net ücretin 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 10 lira) olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çalışma Hayatı Haberleri