Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan emeklilere kötü haber

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik sistemi hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Erdursun, 2025 ve sonrasında emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacağını belirterek, bu durumun 2024'te emekli olacaklar için büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

2024'te emeklilik hakkı kazanacak kişilerin daha yüksek maaş alacak olmaları nedeniyle bu dönemde emeklilik başvurularında bir yığılma riski oluştuğunu ifade eden Erdursun, ekonomi yönetiminin bu duruma karşı yeni düzenlemeler yapmayı planladığını belirtti. Yapılacak düzenlemelerle, emeklilik hakkı kazananların hangi yılda emekli olduklarına bakılmaksızın en yüksek hesaplanan maaşın alınması hedefleniyor.

Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2025'te emekli olacaklar, 2024'e göre yüzde 30-33 daha düşük maaş alacaklar. Bu durumda olanlar çok haklı," diyerek, 2024'te emekli olacakların daha avantajlı olacağını vurguladı. Erdursun, emeklilik kararı alırken, mevcut maaş, emekli aylığında yaşanacak kayıplar ve emekli olduktan sonra geçinip geçinemeyeceği gibi unsurların iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çalışma Hayatı Haberleri