Türk-İş Başkanı Atalay: "Yoksullukta değil refahta birleşelim"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 24. Olağan Genel Kurulda yaptığı konuşmada "Yoksullukta değil refahta birleşelim." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yapılan sözleşmelerde bazen memnuniyetsizler olduğunu ifade ederek "Sözleşme bitince arkadan başka şeyler dönüyor. Memur sendikaları çıkıp diyor ki 'İşçiye çok verdiniz, bize de verin.' Yoksullukta değil refahta birleşelim." dedi.

Vergiler konusuna da değinin Atalay, "Az alandan az, çok alandan çok vergi alın." diye konuştu.

Taşeron işçi konusunu da gündeme getiren Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Taşeronu ülke gündeminden çıkartın!" diye seslendi.

Meclis'te işçi milletvekili olmadığını eleştiren Atalay, "Bizler kürekleri aynı yöne çekeceğiz, aynı yöne bakacağız. Asgari ücret az dediğim için beni mahkemeye veren sendikacılar var. Dünyada böyle bir şey gördünüz mü?" şeklinde konuştu.

Atalay, staj konusunda "Yıllar önce 2 yıl stajım sayıldı, bugün neden sayılmıyor?" diye sordu.

"CAMBAZ OLSANIZ 11 BİN 402 LİRAYLA GEÇİNEMEZSİNİZ"

Asgari ücrete yapılan artışların zamlar ve enflasyonla erdiğini ifade eden Atalay şunları söyledi:

"Ülkemizde asgari ücret şu an 11 bin 402 lira. Bakan Bey 'Bu sene bir kere artış olacak.' dedi. Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın zam da yapmayın. Parayı ver, zam yap, neye yarıyor? Bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonunun işçi heyetinde bir sağlık işçisi, bir kasiyer, bir enerji işçisi, bir de karayollarında kar temizleyen taşeron işçi yer alacak. Bu paraya nasıl geçinemediklerini anlatacaklar. Cambaz olsanız olsanız 11 bin 402 lirayla bir hafta geçinemezsiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çalışma Hayatı Haberleri