CHP "tavana" değil, "tabana" bakmalı

Erol Tosun

*Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız, yakından da bildiğiniz gibi yerel seçimlerden hemen sonra Nisan 2024’den bu yana 10 dan fazla yazı yazdım "geçim için seçim, acele seçim diyerek", ancak görüyorum ki bundan zerre kadar anlama olmamış, tam sonunda anladılar seçim istediler derken;

*Bir baktık ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel yine ileri tarihli seçim istedi.

* Yapmayın Özgür Bey, adı tüzük değiştirme, özünde göz boyama olan 127 milletvekilinin 120'sini belirleme yetkisini uhdenize aldınız, ondan sonra mı 14 ay sonraya randevulu seçim istiyorsunuz?

*Hangisine inanalım başımız döndü,

*İlk önce "2,5 yıl senden ,2,5 yıl benden" diyerek kurbanlık pazarlığı ile başladınız,

*Sonra "halk isterse biz de isteriz" dediniz,

*Sonra "TBBM'de çoğunluğumuz yok" dediniz,

*Şimdi 14 ay sonraya tarih vererek seçim istiyorsunuz...

***Çiftçi, üretici, tüketici, emekli, çalışan, işsiz, öğrenci, genç, yaşlı, kadın, erkek, ülkede yaşayan bütün canlılar ileri tarihli seçim değil, şimdi seçim istiyor. "Geçinemiyoruz" diyorlar, bırakın 14 ayı, yarın sabahı görecek durumu kalmamış insanlar, çare ve çözüm bekliyor. Ana muhalefet önderliğinde iktidar değişikliği istiyorlar; yarım ağız değil, tam ve yürekten seçim isteyin, lütfen düşün halkın önüne ve gece gündüz 24 saat seçimi dillendirin ve sandığı halkın önüne getirtin! Vatandaşa vaatle değil, somut projelerle umut olun, vatandaşın umudunu ve beklentisini söndürmeyin, ışık olun, Işık….

*14 Büyükşehir Belediye Başkanından sadece 2 tanesini birbirleri ile yarıştırarak seçim kazanılmaz!

*412 Belediye Başkanlarına ( il, ilçe, kasaba ) büyük şehirler de dahil partinin içerisinden ellerini çektirip, örgütleri önceleyen bir yöntem geliştirmelisiniz. Belediye başkanlarını aymazlık peşinde koşturmamalısınız, akraba atamaları, ihale kayırmacılığına göz yummalısınız, çünkü tehlike geçti diye devam edenler var hem de çok yakın çevrenizdekiler başta olmak üzere haberiniz olsun!

**Sahi yeri gelmişken soralım; Belediyelerde liyakat için, proje bütünlüğü için Yılmaz Büyükerşen başkanlığında kurmayı vaat ettiğiniz komisyon kuruldu mu?

"Şu Kılıçdaroğlu’cu, bu falancacı, şu filancacı" diye üye saymayı ve ayrıştırmayı bırakıp Genel Merkez olarak dışlayan değil, kucaklayan, CHP çatısı altında herkesi bütünleştiren, partilileri birbirine düşürmeyen, birlik ve beraberlik anlayışını yerleştiren, partiliyi ve örgütleri kucaklayan bir büyük barış projesi gerçekleştirmelisiniz, bu parti bütünlüğünü de topluma yansıtarak, 14 ay sonraya zaman ayarlı seçim değil, iktidar için erken seçim, hemen seçim...

İ S T E M E L İ S i N i Z .

**Aksi halde iktidar treni kaçıyor, bizden söylemesi!!!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.