Defne=sağlıklı nefes!

Enver Baltaş

Akdeniz defnesi, defnegillerden, her mevsim yeşil kalabilen, güzel kokulu ve yapraklarının kullanım alanı oldukça geniş olan bir çalı veya ağaç türü. Yemeklere lezzet kattığı gibi alternatif tıpta da birçok yararı vardır. Ayrıca Türkiye'nin tarım ihracatında önemli bir paya sahiptir

Gelelim saç cilt ve solunum yollarındaki önemine!

Sağlık bir bütün olarak ele alınması gereken konulardandır.

Beslenmeden tut solunum yolu ve saç cilt ve tepeden tırnağa kadar.

Bugün konumuz olan Defne başlı başına sağlığın sihirli ismi gibidir.

İnsan aldığı sağlıklı nefesle tüm hücreleri oksijene kavuşturur ve hücre sağlığı Tüm organların sağlıklı olması demektir. Günlük bir fıs defne yaprak yağı Enfeksiyon yollarımızı koruma altına almaya yetecek ve sağlıklı nefes alış verişimizi sağlayacaktır. Defne içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde virüs ve bakterilere karşı çok etkili bir koruma aracıdır. Sadece solunum yollarımı elbette harici etkili alanlarında var bunlardan biride yağ yakıcı kas gevşetici ve ağrı kesici özelliğinden dolayı cilt sağlığının da vazgeçilmezidir.

İnsan sadece ağız ve burundan nefes almaz vücut üzerindeki tüm gözeneklerden nefes almaktadır. Onun için gözeneklerin açık kalması hayati derecede önemli olduğunu söyleyebilirim. Defne şampuan veya sabunu nu kullandığımızda Defne yağ yakıcı özelliğinden dolayı gözeneklere biriken yağlanmayı çözerek açmakta ve vücudumuzun tüm gözeneklerden nefes almasını sağlamaktadır. Kas gevşetici ve ağrı kesici özelliğinden dolayı bedenimize mükemmel bir rahatlık verecektir.

Saç sağlığına gelince saç ve kök hücreleri de oksijenden beslenmektedir. İnsanın en çok yağlanan bölgesi saç kökleri olduğu için sık sık temizlenmeli ve yağlanmalardan arındırılması saç sağlığı için olmazsa alamamamızdır. Kimyasal içerikli şampuan ve sabunlar yüzeysel temizlik yaptığı için gözenekler yağlanma nedeniyle tıkanır saç kök hücrelerine oksijen akışı engellenir. Bu uzun süre olması durumunda kök hücrelerin ölümü ve saç kaybı demektir. Onun için defne şampuan ve sabunlar saç sağlığınızın sihirli ismidir.

Defne yaprak yağı öz güvenin adıdır.

İnsanın en büyük sorunu olan ter kokusunun sebebi yoğun terleme olan bölgelerde bakteri üreyerek kokuya sebep olmaktadır. Defe ise mükemmel bir bakteri savardır. Terleme bölgelerine bir fıs sıkıldığında bakterileri imha ettiğinden hiç bir yeriniz kokmayacak ve sizin de toplum içerisinde rahat hareket etmenizi sağlayarak öz güveninizi artıracaktır. Detaylı bilgi için…

https://www.youtube.com/watch?v=2qdqA8k_Sjo&feature=youtu.be

2 Mayıs 2023 tarihli www.anadolugazete.com.tr’den alınmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.