Depremden etkilenen çiftçi ve köylü karşılıksız desteklenmeli

Erol Tosun

Çiftçi üreten insan o nedenle çiftçi mutlaka hibelerle desteklenmelidir çünkü; Besiciliği, arıcılığı, seracılığı onlar yapıyor her türlü sebzeyi, meyveyi, tahılı bölgenin durumuna göre onlar üretiyor bu nedenle çiftçi desteklenmeli. Heleki deprem bölgesindeki çiftçiler özel olarak teşvikle desteklenmeli çiftçinin üretimden ayrılıp Bölgeyi terk ederek gelip farklı şehirlerde iş araması mutlaka önlenmeli.

Çiftçi köyünde kalmalı aksi halde üreteni desteklemezsek yaya kalırız. Ziraat Bankası köylüyü kesinlikle ve kesinlikle Allah emri gibi ucuz krediye kavuşturmalı. Köylünün ve üreten çiftçinin baş destekçisi olması gereken, bir zamanlar amblemi başak olan Ziraat Bankası krediyi hükümete yandaş yaratmak için algı yaratacak gazete, televizyon gibi alanlara verdi vereceği kadar şimdi sıra köylüyü, çiftçiyi desteklemenin tam zamanı gerçekten üreten çiftçiye destek olmalıdır olmak zorundadır aksi halde hep beraber yaya kalırız yaya açlıktan taş yeriz bunun başka izahı yok.

Deprem bölgesindeki hayvan envanteri çıkarılmalı deprem nedeniyle telef olan hayvanların yerine köylüye damızlık hayvanlar ücretsiz verilmeli, ahırlar depreme dayanıklı yapılmalı ahırını yeniden yapanlar proje karşılığında ilgili tarım danışmanı ve tarım müdürlüğü yetkililerin onayı ile maddi olarak bir kısmı karşılıksız, bir kısmı uzun vadeli geri ödemeli hibe desteği ile desteklenmeli.

Köylüye tohum, gübre, mazot, tarımsal ilaç desteği karşılıksız ve bedelsiz olarak verilmeli ki köylü köyünde kalsın, üretmeye devam etsin aksi halde köylü üretmekten vazgeçer köyünü terk ederse hepimiz kaybederiz. Deprem bölgelerindeki orman köylülerinin, hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan köylülerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçları kesinlikle silinmeli ve köylerimiz boşalmamalı, boşalmamalı, boşaltılmamalı…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.