Derin analiz

Enver Baltaş

Yediğimiz domatesin tohumu “TÜRK” malı dostum. Birkaç firma kendi üretimi için İSRAİL’i seçiyor diye yüzbinlerce ton domatesin üretildiği ülkenin tüm tohumunun İSRAİL den geldiğini sanıyor hala cahil zevat.

Aynı dışarıdan 1 ton saman aldığında üretilen yüzbinlerce ton samanın dışarıdan geldiğini, makarna, bisküvi için alınan buğdayı her yıl kendi ihtiyacı kadar buğday ürettiği halde kendi ihtiyacı için aldığını sandığı gibi.

Bu tipler hiç bitmez. Tabii dünyadan da bir haberler, TÜRKİYE öyle bir enformasyon yürütüyor ki, İSRAİL’in dezenformasyonundan 10-15 kat daha fazla şu an. Bunu İSRAİL enformasyon bakanlığı söylüyor. Dökülen kolalardan, yapılan mitinglere kadar tüm dünyada dalga etkisi yarattı. İsrail hem iletişimde hem diplomaside çökmek üzere şu an. Avrupa ve ABD’de suç ilan edilmesine rağmen milyonlar katılıyor artık gösterilere.

Almanya’da yüzbinlerce insan birçok şehirde Filistin bayraklarıyla sokaklarda. Diğer ülkelerde de inanılmaz boyutlara ulaştı gösteriler.

ABD Başkanı Joe Biden daha yeni İSRAİL nefreti geri dönülemez noktaya gelmek üzere diye açıklama yaptı.

Barack Obama speaks about Gaza: "What is true is that the occupation, and what's happening to Palestinians, is unbearable"

OBAMA’nın ağzından "Gerçek şu ki işgal ve Filistinlilerin başına gelenler dayanılmaz" diyen sözler duyduk.

Her şey COLA ve TOHUM ile başladı ama çığ gibi büyüyor.

İSRAİL bugün ayakta olabilir ama 30 yıl sonrasını düşünemediğine çok pişman olacak. Aynı Ermenistan’ın, Karabağ’ı işgal ederken 30 yıl sonrasını düşünmedikleri için başına gelenler gibi. Tarih orantısız güç kullananların eninde sonunda çöktüğünü anlatan kayıtlarla dolu.

Hele de RUSYA mevzusuna hasta oldum ya. Kendi açıklamalarına göre 100 binden fazla asker kaybetmişler ve daha geçenlerde bir fırkateynleri vuruldu. Her ay ortalama 10 milyar dolar kaynak aktarıyorlar savaşa.

Ekonomileri neredeyse kilitlendi ve hiçbir kritik ürünü ithal edemiyorlar füze kritik parçaları da dahil her hafta MOSKOVA gibi yerler dahil saldırılar yiyorlar ve Kuzey Kore’ye uzay teknolojisi vermek zorunda kaldılar 1 milyon adet top mermisi almak için İRAN’dan drone alıyorlar ya var mı ötesi. Süper güç dediğimiz bir ülkenin böyle bir durumda olması bataklık değil de nedir.

Ama kazançları var mı oda var. NATO’nun agresifliğini törpülediler. Mevcut tüm stoklarını tükettirdiler ekonomik olarak AVRUPA’nın gelişimini 10 yıl gerilettiler.

Ben daha çok ABD’nin bu durumdan nasıl sıyrılacağını merak ediyorum. Şu an bile 35 trilyon dolara ulaşan borçlarının artık çevrilebilir olmadığını kendileri söylüyor.

Kesinlikle kaybedenlerin belli olduğu ve kazananın kesinlikle ABD olduğu bir ortam oluşmadığı sürece ABD bunu daha fazla sürdüremez. RUSYA bataklıkta olabilir ama kaybetmiş görünmüyor. Hele ÇİN daha tam sahaya bile inmedi. Ki ÇİN’in elinde 3 trilyon dolarlık bir rezerv var.

Emin olun hepsinin ucu gelip GAZZE’ye bağlanıyor. Çünkü orada İSRAİL bir şekilde ipin ucunu kaçırırsa şu an kayıtsız şartsız arkasında görünen ABD ve AVRUPA’yı da peşinden sürükleyecektir. Hiç İSRAİL aleyhine açıklamalar yapmayan RUSYA ve ÇİN in birdenbire aleyhte yüksek perdeden açılamalara başlama sebepleri de bu.

Dedim ya, her şey “COLA” ve “TOHUM”la başladı. SAYGILAR…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.