AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Türkler Afrika'dan bizi kovdu

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Libya ile yürüttüğü askeri işbirliği ve stratejik ortaklık konusundaki rahatsızlığını dile getirdi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Avrupa'nın Libya'daki askeri etkisinin azaldığını ve Türkler ile Rusların bölgedeki etkinliğinin arttığını belirtti.

Borrell, Brüksel'de yaptığı açıklamalarda, Libya'da geçmişte Fransız ve İtalyan askerlerinin bulunduğunu ancak günümüzde Avrupa'nın Libya'da artık yer almadığını ifade etti. “Brüksel'e geldiğimde Libya'da Fransızlar ve İtalyanlar vardı. Her zaman uyum içinde değillerdi, her zaman birlikte çalışmıyorlardı ama vardılar. Bugün Libya'da artık Avrupalılar yok, sadece Türkler ve Ruslar var” dedi.

Borrell, Libya kıyılarındaki askeri üslerin artık Avrupa'ya ait olmadığını, aksine Türk ve Rus üslerine dönüştüğünü belirterek, “Bu Akdeniz’de hayal ettiğimiz düzen değil” şeklinde konuştu. Borrell’in açıklamaları, Türkiye’nin Libya ile olan askeri ve stratejik işbirliğinin Avrupa’daki endişeleri artırdığına işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri