ABD Başkanı Biden, BM Genel Kurulunda son kez konuştu: "Gazze’deki masum siviller cehennemi yaşıyor"

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı son konuşmada, Gazze'deki duruma dikkat çekerek masum sivillerin büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

"Gazze’deki masum siviller cehennemi yaşıyor. Binlerce kişi hayatını kaybetti, aralarında sağlık çalışanları da var." diyen Biden, savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında, Gazze’de artık ateşkesin zamanının geldiğini ifade eden Biden, diplomatik bir çözümün hala mümkün olduğunu vurguladı. "Uzun vadeli çözüm için tek yol barıştır. Bunun için çaba göstermeye devam ediyoruz." şeklinde konuşan Biden, dünya tarihinin yine bir kırılma noktasında olduğunu ve bugün alınacak kararların geleceği şekillendireceğini belirtti.

Filistin’in bir devleti olması gerektiğini aktaran Biden, “Topyekün savaş kimsenin faydasına değil” derken İran’ın nükleer silahı olmaması gerektiğini belirtti. Ukrayna’da da destek çıkan Biden, ABD’de aday olmamasını da ülkesinin çıkarı için doğru olanın bu olduğunu belirterek savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri