ABD Başkanı Biden'a 'Ateşkes' tepkisi: "Ateşkes için İsrail ile sessizce çalışıyorum"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere birçok sivil hayatını kaybediyor. Saldırıları durdurma konusunda eleştirilen ABD Başkanı Biden'a eleştiriler de artıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere, 22 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Herkese, her yere saldıran İsrail’in öldürdüğü gazeteci sayısı en az 112.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yaptığı saldırılar sebebiyle İsrail kadar ABD de sorumlu tutuluyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yapılan ateşkes oylamasını tek başına reddeden ABD’de Başkan Biden’ı da tepkiler artıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın Güney Carolina'da bir kilisede yaptığı konuşması Gazze Şeridi'ndeki saldırıları eleştiren bir grup protestocu tarafından kesildi. Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yapan göstericiler, sürekli olarak "Ateşkes şimdi" sloganını haykırdılar.

BİDEN: İSRAİL İLE ATEŞKES İÇİN ÇALIŞIYORUM

Protestocular kiliseden çıkarıldıktan sonra Biden konuşmasına devam etti ve "Onların duygularını anlıyorum, İsrail hükümetiyle sessizce çalışarak Gazze'den çekilmeleri için çaba gösteriyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri