ABD Başkanı Biden’dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümü hakkında ilginç açıklama: "bir kaza gibi gözüküyor"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray'dan New York'a gitmek üzere ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, olayın kaza sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Biden, İsrail'in Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı. Kurşun yerden sekerek kazayla onu vurmuş. Halen bu konu üzerine çalışıyorum." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, Eygi'nin ölümünü haksız ve sebepsiz olarak nitelendirerek, "Hiç kimse protesto ettiği için vurulmamalı ve öldürülmemeli." ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL ORDUSU: "KASIT YOKTU"

İsrail ordusu ise Eygi'nin vurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, askerlerinin kasten hedef almadığını iddia etti. İsrail Askeri Polisi Cezai Soruşturma Birimi tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçları Askeri Savcılığa sunulacak.

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısının açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. İsrail, Eygi’nin cesedi üzerinde otopsi talebinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri