ABD Başkanı Biden'dan "Milton" uyarısı: "Yüzyılın kasırgası gibi gözüküyor"

ABD Başkanı Joe Biden, Florida’yı etkilemesi beklenen Milton Kasırgası ile ilgili brifing aldı ve halka önemli uyarılarda bulundu. Biden, "Milton, yüzyılın kasırgası gibi gözüküyor." diyerek durumu ciddiyetle ele aldıklarını vurguladı.

Beyaz Saray'da gerçekleştirilen brifingde, kasırgaya hazırlık çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirten Biden, Florida halkına dikkatli olmalarını ve yetkililerin uyarılarına uymalarını tavsiye etti. Ayrıca, sığınak bulmaları gerektiğinin altını çizerek, federal hükümetin Florida'daki yetkililerle ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) ile koordineli çalıştığını ifade etti.

Biden, kasırgadan etkilenenlere 750 dolar yardım yapılacağına dair bazı iddialar ortaya atan eski ABD Başkanı Donald Trump’a da yanıt verdi. Trump’ın açıklamalarını "sorumsuz ve yalanlarla dolu" olarak nitelendiren Biden, bu tür beyanların kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida’ya yaklaşan Milton Kasırgası'nın son yüzyılın en güçlü kasırgalarından biri olabileceği uyarısını yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri