ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: ''F-16 Blok 70 savaş uçaklarının satın alınması önemli bir adım''

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Türkiye'ye 40 yeni F-16 savaş uçağı satışı ve mevcut 79 F-16'nın modernizasyonu için Kongre'nin onay vermesini "ileriye doğru önemli bir adım" olarak nitelendirdi. Flake, yaptığı açıklamada, "Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Askeri İşler Birimi de bu önemli gelişmeyi duyurdu. Birimin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri." ifadelerine yer verildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN F-16 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısında ABD ile F-16 satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık kaynakları, ABD’den alınacak F-16 uçaklarında son durumun ne olduğuna ilişkin sorulara, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir." yanıtını verdi.

Büyükelçi Flake, açıklamasında Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, bu adımın hem bölgesel hem de küresel güvenlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri