ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi sonrası enflasyonda yüzde 2 hedefinin sürdüğünü aktardı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini 50 baz puan düşürmesinin ardından yaptığı açıklamada, enflasyon risklerinin azaldığını ve iş gücü piyasasında aşağı yönlü risklerin arttığını belirtti.

Powell, bu kararın, enflasyonu sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye indirme hedefi doğrultusunda iş gücü piyasasının gücünü koruma kararlılığına dayandığını ifade etti.

Powell, ABD ekonomisinin genel olarak güçlü bir performans sergilediğini, enflasyonun eski seviyelerine kıyasla önemli ölçüde düştüğünü ve iş gücü piyasasının "soğuduğunu" belirtti. Fed'in aldığı faiz indirimi kararıyla ekonominin büyümeye devam edeceğine olan güvenin arttığını vurgulayan Powell, kısıtlayıcı para politikasının arz ve talep dengesi üzerinde olumlu etkiler yaratacağını söyledi.

Enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefine yakın olduğunu belirten Powell, enflasyonist baskıların azaldığını, ancak istihdamın beklenenden daha fazla zayıflaması halinde politika adımlarının gözden geçirileceğini ifade etti. Powell, Fed'in para politikasında esneklik sağlayarak duruma göre hızlı ya da yavaş adımlar atabileceğinin altını çizdi.

Enflasyonda sağlanan ilerlemeye rağmen "görev tamamlandı" demek için erken olduğunu belirten Powell, Fed'in enflasyon hedeflerine ulaşmada kararlı olduğunu ve önümüzdeki süreçte atılacak adımları toplantıdan toplantıya değerlendireceklerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri