"ABD ve İngiltere ocak ayından bu yana Yemen'e 403 saldırı düzenledi"

İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını ocak ayından bu yana 403 kez gerçekleştirdiğini duyurdu.

Husilere bağlı SABA ajansında yer alan habere göre, uluslararası toplum tarafından tanınmayan Sana merkezli Yemen Hükümeti Sözcüsü Dayfullah eş-Şami, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şami, ülkeye yönelik saldırıların ocak ayından bu yana Amerikan ve İngiliz savaş uçakları ile savaş gemileri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Toplamda 403 saldırının gerçekleştiğini ifade eden Şami, bunların 203'ünün hava saldırısı olduğunu ve son bir haftada 86 saldırı düzenlendiğini aktardı.

ABD ve İngiltere'yi Yemen'in Filistin politikası üzerinde etkisiz bırakmaya çalışmakla suçlayan Şami, Yemen'in Filistin'e olan desteğinin sadece kelimelerle değil, aynı zamanda eylemlerle de gösterildiğini vurguladı.

Şami, Yemen'in bu tutumu arasında büyük gösteriler düzenlemek, askeri olarak Filistin'e destek vermek, İsrail mevzilerini hedef almak, İsrail gemilerinin geçişini engellemek ve İsrail limanlarına yönelik faaliyetleri durdurmak olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri