ABD ve İsrail'in bölgeye "günlük 300 yardım tırı girdiği" iddiasına Filistin'den yalanlama

Gazze'deki Filistin hükümeti, ABD ve İsrail'in bölgeye "günlük 300 yardım tırı girdiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılar sırasında Gazze Şeridi'ne ortalama olarak günde 163 yardım tırının girdiğini açıkladı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, yazılı bir açıklama yaparak ABD ve İsrail'in iddialarını yalanladı. Maruf, "Geçtiğimiz nisan ayında Gazze'ye toplam 4,887 yardım tırının giriş yaptığını belirtti. Bu tırların 1,166'sı Refah Sınır Kapısı'ndan, 3,721 tır ise Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Ancak bu tırların sadece 419'u Gazze'nin kuzeyine ulaştı." dedi.

Maruf, "Bu sayı, günde ortalama 163 tırın bölgeye giriş yaptığı anlamına geliyor." bilgisini paylaşarak, bölgeye giren yardım tırlarının özellikle Gazze'nin kuzey bölgesinin ihtiyacının çok altında olduğunu vurguladı.

Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 700 bin Filistinlinin yaşadığına dikkat çeken Maruf, Gazze'ye girebilen yardım tırlarının sadece yüzde 8'inin kuzeye geçebildiğini açıkladı.

Maruf ayrıca, bölgeye giriş yapan yardım tırlarında çeşitli sebeplerden dolayı aksamalar yaşandığını ancak bu durumun toplam sayıyı çok fazla etkilemediğini belirtti.

Gazze Şeridi'nde 360 kilometrekarelik alanda sıkışmış olan 2.3 milyon Filistinli, devam eden kara işgali, abluka ve ağır bombardıman nedeniyle büyük bir insanlık felaketiyle karşı karşıya. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemleri Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçlamalarına yol açtı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 34 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti, bunların içinde en az 24 bin kadın ve çocuk bulunuyor. Sağlık sistemi çökmek üzere olan bölgede 77 binden fazla yaralı var ve 7 bin kadar kişi kayıp durumda. Gazze Şeridi içinde 1.9 milyondan fazla Filistinli zorla göç ettirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri