ABD'de Başkan Adayları Donald Trump ve Kamala Harris münazara için anlaştı: Biden, münazara sonrası adaylıktan çekilmişti

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokratların muhtemel adayı ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 4 Eylül'de bir münazara yapmak üzere anlaştıklarını duyurdu.

Trump, Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, tartışmanın Fox News'te gerçekleşeceğini belirtti. Ayrıca, Kamala Harris'in herhangi bir nedenle tartışmaya katılmaması durumunda aynı tarihte büyük bir miting düzenlemek için Fox ile anlaştığını da açıkladı.

KAMALA HARRİS DEMOKRATLARIN MUHTEMEL ADAYI OLDU

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, delegelerin katıldığı başkan adaylığı için yapılan çevrimiçi oylamada yeterli oyu alarak Demokratların başkan adayı olmak için gereken barajı geçti. Harris, barajı geçmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

2024 ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

2024 ABD Başkanlık Seçimi, 5 Kasım 2024 Salı günü yapılacak. Seçimi kazanan kişi, Ocak 2025'ten itibaren Beyaz Saray'da dört yıl süreyle görev yapacak. Başkanlık seçimi, ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi, valilik ve eyalet yasama organları seçimleriyle aynı zamanda gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri