ABD’de dört kişinin öldüğü silahlı saldırıda katil 14 yaşında

ABD’nin Georgia eyaletinde Winder kentindeki Apalachee Lisesi’nde meydana gelen silahlı saldırının şüphelisinin 14 yaşındaki öğrenci Colt Gray olduğu açıklandı.

Georgia Soruşturma Bürosu (GBI) Direktörü Chris Hosey, saldırıda iki öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiğini, dokuz kişinin ise yaralandığını duyurdu. Sosyal medyada yayımlanan açıklamada, şüpheli Colt Gray’in hayatta olduğu ve gözaltında olduğu belirtildi.

ABD medyasında yer alan bilgilere göre, okulun bugün bir tehdit telefonu aldığı, bu telefonla beş ayrı okulda silahlı saldırı gerçekleştirileceği ve Apalachee Lisesi'nin bunların ilki olacağı bildirildi. Güvenlik güçleri, tehdit telefonunun kaynağını belirlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Saldırı sonrasında Barrow County’deki tüm okullarda güvenlik önlemleri artırıldı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Atlanta Sözcüsü Tony Thomas, FBI’ın durumu takip ettiğini ve yerel güvenlik güçlerine destek sağladığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Biden, "Jill ve ben, anlamsız silah şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenlerin yasını tutuyoruz. Düşüncelerimiz, saldırıda hayatta kalan ve hayatları sonsuza kadar değişen kurbanlar ile birlikte. Winder, Georgia’da neşe dolu bir okula dönüş sezonu olması gereken bu dönem, silah şiddetinin toplumumuzu nasıl parçaladığını bir kez daha korkunç bir şekilde hatırlatan bir olay haline geldi. Ülke genelinde öğrenciler, okuma yazma öğrenmek yerine ateş edildiğinde nasıl eğilmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Bunu normal olarak kabul etmeye devam edemeyiz” dedi.

Gun Violence Archive isimli kuruluşun verilerine göre, ABD’de bu yıl içerisinde en az dört veya daha fazla kişinin vurulduğu toplam 385 silahlı saldırı gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri