ABD'de seçim anketlerinde kıyasıya yarış: Kamala Harris ile Trump arasındaki fark 1 puan

ABD'de yapılan bir ankete göre, başkanlık seçiminde Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasında sadece 1 puanlık bir fark bulunuyor. CNN'in SSRS ile 19-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği anket, ülke genelinde 2.074 kayıtlı seçmenle telefon ve çevrim içi olarak yapıldı.

Anket sonuçlarına göre, Harris yüzde 48 oy oranına sahipken, Trump yüzde 47 ile onu yakından takip ediyor. Liberteryen aday Chase Oliver'ın oy oranı yüzde 2, Yeşil Parti adayı Jill Stein'ın ise yüzde 1 olarak kaydedildi.

Beyaz erkeklerin yüzde 58'i Trump'a, yüzde 35'i ise Harris'e oy verme niyetinde. Beyaz kadınlarda ise Trump'a destek yüzde 50, Harris'e destek ise yüzde 47 olarak belirlendi. 30 yaş altındaki seçmenler arasında ise Harris, Trump'a karşı yüzde 55'lik bir üstünlük sağlıyor. Siyasi seçmenler arasında ise Harris'e destek oranı yüzde 79'a çıkarken, Trump'a destek sadece yüzde 16'da. Latin Amerika kökenli seçmenler arasında da Harris yüzde 59, Trump ise yüzde 40 oy alıyor.

Ankette, başkan adaylarının politikalarının ne kadar "aşırı" olduğu sorulduğunda, katılımcıların yüzde 54'ü Trump'ı "fazla aşırı" bulduğunu belirtirken, bu oran Harris için yüzde 42 olarak kaydedildi. Ekonomi konusunda Harris'e güvenenlerin oranı yüzde 39 iken, Trump'a güvenenlerin oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Göçmenler konusunda da Harris'e destek yüzde 35, Trump'a destek ise yüzde 49 olarak ortaya çıktı. Dış politika alanında Harris'e güvenenlerin oranı yüzde 40, Trump'a güvenenlerin oranı ise yüzde 47'ye ulaştı.

Bu anket sonuçları, 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde iki aday arasındaki rekabetin ne denli çekişmeli geçeceğine dair önemli ipuçları sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri