ABD'den Ukrayna'yı savaşta tutmak için 1.5 Milyarlık yardım

ABD, Ukrayna’nın güvenliğini güçlendirmek için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yeni bir güvenlik yardım paketi açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yardımın Ukrayna’nın savunma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğu belirtildi.

Açıklamada, paket kapsamında Ukrayna'ya hava savunma sistemleri, roket atma sistemleri, topçular için mühimmat ve tanksavar silahları gibi temel savunma yeteneklerinin sağlanacağı ifade edildi. Yardımın, ABD Başkanlık yetkisi çerçevesinde kullanılan 200 milyon dolar da dahil olmak üzere Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI) fonlarından sağlandığı belirtiliyor.

Bu yardım paketi, USAI fonlarından yapılan 20’nci, Pentagon envanterinden sağlanan ise 62’nci ekipman dilimi olarak kaydediliyor.

Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI), ABD Pentagon’un öncülüğünde, Rusya’ya karşı Ukrayna ordusunun daha fazla eğitilmesi, teçhizatlandırılması ve danışmanlık yapılması amacıyla yürütülen geniş kapsamlı bir fonlama programıdır. Yaklaşık 50 ülkenin destek verdiği bu program, Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmak ve Rusya'nın askeri saldırılarına karşı direnme yeteneğini güçlendirmek için tasarlandı.

ABD’nin bu son yardım paketi, Ukrayna'nın savaş sahasındaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve uluslararası destek çabalarını sürdürmeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri