ABD'den yeni ateşkes çağırısı

ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve esir değişimi için müzakereleri yeniden başlatma çağrısında bulundu.

15 Ağustos'ta yapılması önerilen müzakereler, Mısır'ın Kahire veya Katar'ın Doha şehirlerinde gerçekleşebilir. Bu çağrı, ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından yapıldı.

Ortak açıklamada, Gazze halkı ve rehinelerin ailelerinin yaşadığı sıkıntılara son verme zamanının geldiği vurgulandı. Ateşkes ve esir değişimi konusunda tarafların herhangi bir gecikmeye neden olacak bahaneler öne sürmemesi gerektiği belirtildi.

Biden'ın 31 Mayıs'ta sunduğu üç aşamalı ateşkes önerisinin detaylarına odaklanılması gerektiği ifade edilen açıklamada, tüm tarafların beklentilerini karşılayacak şekilde anlaşmanın geriye kalan detaylarının belirlenmesi gerektiği kaydedildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında büyük kayıplar yaşandığı, sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, 39 bin 699 Filistinli ölü, 91 bin 722 kişi ise yaralı olarak rapor edildi. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı ve hastane gibi kritik noktalar da zarar gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri