ABD'nin Yeni Başkan Adayı Kamala Harris kimdir?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini açıkladı. Tüm dünyada en çok arananlar listesinde Kamala Harris üst sıralara yükseldi. Kamala Harris kimdir?

Kamala Harris, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde doğup büyüyen, Hint asıllı bir bilim kadını annenin ve Jamaika kökenli bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatına Washington'daki Howard Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve ekonomi alanında başlayan Harris, daha sonra Hastings College of Law'da hukuk eğitimini tamamladı ve Alameda County'de savcı olarak göreve başladı.

2003 yılında San Francisco bölge savcısı olarak atanan Harris, bu görevi üstlenen ilk siyah ve Asya kökenli kadın oldu. Hukukçu kimliğiyle öne çıkan Harris, Kaliforniya'nın ilk kadın başsavcısı olarak da görev yaparak uyuşturucu suçları gibi konularda reformist adımlar attı. Irkçılıkla mücadele ve ceza adaletini iyileştirme konularında önemli programlar başlattı ve polis cinayetlerini izlemek için memurlara vücut kameraları kullanılmasını sağladı.

2017 yılında Kaliforniya'yı temsilen ABD Senatosu'na seçilen Harris, bu görevi sırasında iç güvenlik, istihbarat, bütçe ve adalet konularında etkin rol aldı. Harris, Senato'da dikkat çeken performanslarıyla biliniyor; özellikle Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh'a yönelik soruşturmada Kavanaugh'a sert sorular yöneltmesiyle geniş yankı uyandırdı.

Harris'in siyasi kariyeri, ABD'de çeşitliliği ve sivil hakları savunan güçlü bir figür olarak tanınmasını sağlamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri