Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'tan İsrail ve Lübnan'a ateşkes uyarısı!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ve Lübnan'daki tarafların ateşkes çabalarını reddetmeleri halinde bölgesel savaş tehlikesinin artacağı konusunda uyarıda bulundu.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Baerbock, Beyrut ziyareti sırasında Lübnanlı mevkidaşı Abdallah Buhabib ile bir araya geldi. Görüşmede, Lübnan ve bölgedeki durum değerlendirilirken, çatışmaların tırmanmasını ve yayılmasını önlemek için gerekli tüm çabaların gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

''BÖLGESEL BİR SAVAŞ RİSKİNİ DE KAPSIYOR''

Baerbock, Almanya'nın İsrail ile yaşanan karşılıklı çatışmalar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki olaylar hakkında duyduğu endişeleri dile getirdi. İsrail ve Lübnan'daki tarafların ateşkesi reddetmeleri durumunda çıkmaz bir yola girilebileceği konusunda uyarıda bulunan Baerbock, "Ateşkes anlaşmasına varılmazsa bunun herkes için tehlike oluşturacağını; bunun sadece Lübnan-İsrail değil, bölgesel bir savaş riskini de kapsadığını" ifade etti.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib ise, ülkesinin özellikle şu anda karşı karşıya olduğu zorlukların gölgesinde olduğu gibi her zaman barış yanlısı çözümler için çaba sarf ettiğini belirtti. Buhabib, Lübnan için uluslararası desteğin harekete geçirilmesi ve Lübnan silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Baerbock, Beyrut ziyaretinde Başbakan Necib Mikati ve diğer üst düzey yetkililerle de bir araya geldi. Tel Aviv ve Ramallah'ın ardından Beyrut'a gerçekleştirdiği bir günlük ziyaretinde, bölgedeki barış ve istikrarın korunması için uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri