Almanya, ev kiralarını 3 yıllığına donduracak

Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir yasa tasarısı hazırlıyor: “Konut kiraları 3 yıl dondurulacak, aynı kalacak.”

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin ana gündemlerinden olan kira artışı çoğu zaman asayiş haberlerinin de konusu olarak dikkat çekiyor. Kiracı-ev sahibi kavgaları ülkemizde mahkemelere taşınırken, konu Avrupa'nın da gündeminde. En başta ise Avrupa ekonomisinin amiral gemisi Almanya geliyor.

Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon hükümeti kuran büyük ortak Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP), kiraların 3 yıl dondurulmasını içeren önemli bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Tasarının mimarı SDP milletvekili Verena Hubetz. Alman medyasına konuşan vekil, “İnsanlara nefes alacakları bir ortam yaratmalıyız. Önümüzdeki 3 yıl için kiraları dondurmalıyız” dedi. Tasarı, 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde oturduğu ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi.

Almanya’da yüksek kira sorunu 5 yıldır süren, ancak 24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna Savaşı'yla gelen göçün ardından zirveye çıkmış bir mesele. Savaştan kaçan 1 milyon Ukraynalı içinde Almanya'yı tercih edenler sebebiyle kira fiyatları büyük bir artış gösterdi. İngiliz Financial Times gazetesinin yayınladığı bir rapora göre, ülkede şu an 700 bin yeni konuta ihtiyaç var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri