Almanya, İsrail'e silah tedarikine devam edecek: Almanya Başbakanı Olaf Scholz açıkladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te (Bundestag) yaptığı konuşmada, ülkesinin İsrail'e yönelik silah tedarikini sürdüreceğini belirtti. Scholz, "Teslimatlar devam ediyor ve her zaman daha fazla teslimat olacak. İsrail buna güvenebilir" diyerek Almanya'nın İsrail'e silah desteğinin sürdüğünün altını çizdi.

Gazze Şeridi ve Lübnan'daki çatışmalar bağlamında uluslararası hukuka uyulması gerektiğini vurgulayan Scholz, Gazze'deki sivillerin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu da hatırlattı.

Scholz, Almanya’nın sanayisini canlandırma planlarını da gündeme getirerek, sanayiyi desteklemek amacıyla iş dünyası dernekleri ve sendikaları ekim ayında bir toplantıya davet edeceğini açıkladı. Almanya'nın sanayi ülkesi kimliğini koruması gerektiğini belirten Scholz, ucuz enerji sağlama konusunun önemine dikkat çekti. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin serbest ticaret anlaşmalarına öncelik vermesi gerektiğini ve bu süreçte Çin ile bir anlaşmaya varılmasının önemini dile getirdi.

Ukrayna savaşına da değinen Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı. Bununla birlikte, savaşın sonsuza dek sürmemesi için diplomatik çözüm yolları aranması gerektiğini belirten Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Scholz, Ukrayna'da barışçıl bir çözüm için uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri