Avrupa kış saatine geçti: Türkiye ile saat farkı 2 oldu

Avrupa ülkeleri, geçtiğimiz gece saatleri bir saat geri alarak kış saati uygulamasına geçti.

Bu durum, Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkını 2 saate çıkarırken, Türkiye’de ise 2016 yılından bu yana kış saati uygulanmadığı için sabah saatlerinde karanlık bir başlangıç yaşanmaya devam ediyor. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar, sabahları gün ışığı olmadan yola çıkmak zorunda kalıyor.

AK PARTİ: KIŞ SAATİ UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜLMÜYOR

Kış saati uygulamasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktar, herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti. Bayraktar, illerin mesai ve okul saatleriyle ilgili kendi düzenlemelerini yapabileceğini ifade etse de, henüz böyle bir adım atılmış değil.

KIŞ SAATİ UYGULAMASININ TARİHÇESİ

İlk kez 1916'da Almanya ve Avusturya-Macaristan tarafından başlatılan kış saati uygulaması, Birinci Dünya Savaşı sırasında enerji tasarrufu sağlamak amacıyla yürürlüğe girmişti. Petrol krizleriyle birlikte 1970’lerde Almanya'da yeniden hayata geçirilen bu uygulama, 1996’dan bu yana Avrupa Birliği üyesi ülkelerde standart hale geldi.

TÜRKİYE NEDEN KIŞ SAATİNİ KALDIRDI?

Türkiye, 2016 yılında kış saati uygulamasını sonlandırarak yıl boyunca yaz saati uygulamasına geçiş yaptı. Bu kararla enerji tasarrufu hedeflense de, kış aylarında yaşanan karanlık sabahların çalışanlar ve öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığı görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri