Avusturya'da bir günde 5 kadın cinayeti

Viyana, Avusturya'nın başkenti, Cuma günü içinde dört kadın ve bir kız çocuğunun ölüm haberiyle sarsıldı. Polis, üç kadının cesedinin Brigittenau semtindeki bir genelevde bulunduğunu ve cesetlerde ölümcül bıçak darbeleri tespit edildiğini duyurdu.

27 yaşındaki bir şüphelinin genelev yakınlarında gözaltına alındığı bildirildi. Üzerinde cinayet aletini taşıdığından şüphelenilen bu şahsın sorgulandığı belirtildi. Ancak, cinayetlerin nedeni hala belirlenemedi.

Aynı gün içinde, Viyana'da bir dairede 13 yaşındaki bir kız çocuğu ve annesinin ölü bulunduğu rapor edildi. APA'nın aktardığına göre, kurbanların boğulduğu ya da boğazlandığı düşünülüyor. Kızın babasının cinayetin baş şüphelisi olduğu bildirildi.

Avusturya Özerk Kadın Sığınma Evleri Derneği (AÖF), geçen yıl 26 kadın cinayetinin kayıtlara geçtiğini açıklamıştı. Hükümet, bu suçlarla daha etkin bir şekilde mücadele edeceklerini ve şiddet mağdurlarına daha fazla finansal destek sağlayacaklarını duyurmuştu. Yardım örgütleri ise hükümeti kadına yönelik şiddeti engellememekle suçluyor.

Hükümetin yaptırdığı bir araştırmaya göre, 2010-2020 yılları arasında Avusturya'da 319 kadın cinayete kurban gitti. Cinayetlerin büyük çoğunluğunun erkek partner ya da eski partnerler tarafından işlendiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri