Batı Şeria'da 5 Filistinli öldü

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı, Tevhid Camii yakınlarında meydana gelen saldırıda ölen kişilerin cesetlerinin enkazdan çıkarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusuna bağlı güçlerin Tubas ve yakındaki Tammun beldesine baskın düzenleyerek sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini bildirdi. Ayrıca, İsrail güçlerinin Türk Tubas Devlet Hastanesi'ni kuşatarak oraya giden yolları kapattığı ve kentte zaman zaman silah ve patlama seslerinin duyulduğu ifade edildi.

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail ordusu bu sabah erken saatlerde Nablus, Kalkilya, Cenin yakınlarındaki Fahme beldesi, Ramallah, El Halil ve Beytüllahim vilayetlerindeki beldelere baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarında 699 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri