Bektaşi Devleti projesi bir İsrail oyunu mu?

Bektaşi lideri Edmond Brahimaj, yaptığı açıklamada İsrail halkıyla özel bir bağ kurduğunu vurguladı ve kendilerini İsrail halkının "kardeşi" olarak gördüğünü belirtti.

İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaretlerden oldukça etkilendiğini dile getiren Brahimaj, iki halk arasındaki ilişkileri daha da güçlendirme arzusunda olduğunu söyledi.

Arnavutluk’ta Dünya Bektaşi Merkezi'nin lideri Edmond Brahimaj, Tiran’da Bektaşiler için Vatikan benzeri bir devlet kurmayı planladıklarını açıkladı. Brahimaj, bu hedef doğrultusunda Arnavutluk hükümetinden yasal düzenleme talep etti.

BEKTAŞİ TARİKATI’NIN BAĞIMSIZ BİR YAPI OLARAK TANINMASI

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da geçtiğimiz ay Bektaşi Tarikatı’nın bağımsız bir yapı olarak tanınması yönünde bir açıklama yapmış ve bu projenin hayata geçmesi için çalışmalara başlanacağını duyurmuştu. Brahimaj, dünya genelindeki tüm Bektaşileri temsil etmek istediğini belirterek, "Bu projeyi gerçekleştirmek için çeşitli stratejiler geliştiriyoruz. Ancak önce hükümetin, Bektaşi Tarikatı'nın statüsünü değiştiren bir yasal düzenleme yapması gerekiyor" dedi. Arnavutluk’ta yaklaşık 115 bin kişi Bektaşi olarak kayıtlara geçmiş durumda. Brahimaj, Bektaşilerin daha fazla uluslararası tanınırlığa ve siyasi güce sahip olmasını amaçladıklarını ifade etti. (Karar)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri