Biden: Ateşkes Hamas'a bağlı

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu belirtti. Washington yakınlarındaki havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Hamas'ın bu konuda kritik bir rol oynadığını ifade etti ve İsraillilerle işbirliği yaparak mantıklı bir teklif geldiğini söyledi. Ancak ateşkesin ne zaman gerçekleşeceğine dair net bir tarih vermediğini, ancak birkaç gün içinde daha fazla bilgi sahibi olacaklarını açıkladı.

Biden, ateşkes çağrısı yaparak, ramazan ayı öncesinde bir ateşkesin önemine vurgu yaptı. Ateşkesin olmaması durumunda ise, durumun çok tehlikeli olacağını ve bu nedenle ateşkes sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Ayrıca, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krize dikkat çeken Biden, Filistinlilere daha fazla yardım ulaştırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. İnsani yardımların artırılması ve Gazze'deki kıtlık riskinin azaltılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Netanyahu ile olan ilişkisi sorulduğunda, Biden "Her zaman olduğu gibi." şeklinde kısa ve öz bir cevap verdi. Ancak bazı kaynaklar, Biden'in İsrail'in sivillere zarar veren saldırılarından rahatsızlık duyduğunu ve Netanyahu ile aralarında bu konuda tartışmalar yaşandığını iddia ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri