Biden ve Netanyahu, İran'ı konuştu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, özellikle Beyrut'taki nüfusun yoğun olduğu bölgelerde sivillerin zarar görmesinin en aza indirilmesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın ayrıca diplomatik çözümlerle Lübnanlıların ve İsraillilerin güven içinde evlerine dönebilmesi için ihtiyaç duyulduğunu belirttiği ifade edildi.

Görüşmede, Gazze'deki ateşkes için diplomasinin yeniden devreye girmesi gerektiği de konuşuldu. Biden, Gazze'nin kuzeyine yeniden erişimin önemine de dikkat çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, görüşmenin "doğrudan" ve "verimli" geçtiğini, Biden'ın Netanyahu ile çeşitli konuları ele aldığını belirtti. Ayrıca, Biden'ın Netanyahu hakkında küfürlü ifadeler kullandığı iddialarıyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçındı.

İsrail'in İran'a yönelik olası misillemeleri arasında hava saldırıları ve suikastlar yer alabileceği yönünde bilgiler sızdırıldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD ziyareti ise Netanyahu'nun Biden ile görüşmesinin ardından belirsiz bir tarihe ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri