Biden'dan Trump konusunda itiraf: ''Hata yaptım''

ABD Başkanı Joe Biden, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi karşısında oldukça şaşırdığını belirterek, Amerika'da siyasette şiddete yer olmadığını vurguladı.

TRUMP İLE SAMİMİ KONUŞMA

Suikast girişimi sonrasında Trump ile yaptığı konuşmaya değinen Biden, "Çok samimi bir görüşmeydi. Ona ne kadar endişeli olduğumu ve nasıl olduğunu bildiğimden emin olmak istediğimi söyledim. Sesi iyi geliyordu. İyi olduğunu söyledi ve onu aradığım için teşekkür etti," dedi. Biden, bu silahlı saldırının seçim yarışının gidişatını değiştirip değiştirmediği konusunda ise belirsizliğini koruyarak, "Bunu ben bilmiyorum. Siz de bilmiyorsunuz" şeklinde konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE BAĞIMSIZ ANALİZ TALEBİ

Biden, güvenlik açığı olup olmadığı sorusuna, "Durum Odası'nda FBI ve Gizli Servis ile iki toplantı yaptım. Hepsinden tamamen bağımsız bir analiz istedim. Bu analizin sonucu geldiğinde ne olacağını göreceğiz," yanıtını verdi.

HATASINI KABUL ETTİ

Biden, suikast girişiminden günler önce bağışçılarıyla yaptığı özel telefon görüşmesinde "Trump'ı hedef alma zamanı geldiğini" söylemesinin "hata" olduğunu kabul ederek, "Ona odaklanalım demek istemiştim." dedi.

TRUMP'IN YALANLARI ÜZERİNE

Seçim münazarası hakkında da konuşan Biden, Trump’ın tartışma sırasında 28 kez yalan söylediğini belirterek, "Basın neden bu yalanlardan bahsetmiyor? O tartışmada 28 kez yalan söylediği doğrulandı," ifadelerini kullandı.

YAŞ VE ZİHİNSEL DURUM

İlerleyen yaşı nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt veren Biden, "Ben yaşlıyım. Ama Trump'tan sadece üç yaş büyüğüm ve zihinsel durumum oldukça iyi," dedi. Başkanlık yarışında kalmak ya da çekilmek konusundaki kararı kime danıştığı sorulduğunda ise, "Kendime. Bunu uzun zamandır yapıyorum," yanıtını verdi.

''TRUMP'IN KIŞKIRTICI DİLİ''

Biden, bağışçılarla yaptığı telefon görüşmesi sırasında kullandığı "Trump'ı hedefe koymanın zamanı geldi" ifadelerine açıklık getirerek, "Bu kelimeyi kullanmak bir hataydı. Ona odaklanın demek istedim. Ne yaptığına, politikalarına, münazarada söylediği yalanların sayısına odaklanın," dedi.

SİYASETTE ŞİDDET VE KIŞKIRTICI DİL

Kendisi değil, rakibi Trump'ın kışkırtıcı bir dil kullandığını vurgulayan Biden, "Ben böyle bir dil kullanmadım. Rakibim böyle bir dil kullanıyor. Kaybederse ortalığın kan gölüne döneceğinden bahsediyor, Kongre Binası'nda yaşananlar nedeniyle tutuklanan ve hapse mahkum edilen herkesi nasıl affedeceğinden bahsediyor," dedi.

Biden, siyasette şiddetin yeri olmadığını vurgulayarak, Amerika'nın birlik ve beraberlik içinde kalması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri