Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile buluştu: İsrail'in Gazze'ye insani yardım akışını artırması gerek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Blinken, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği 11. Orta Doğu ziyaretinin bir parçası olarak İsrail’e geldi.

Görüşme sonrasında yapılan resmi açıklamada, Blinken'ın Gazze'deki çatışmaların hem İsrailliler hem de Filistinliler için kalıcı bir güvenlik sağlanacak şekilde sona erdirilmesi gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi. Bakan, ayrıca, çatışma sonrası dönemde Filistinlilerin yaşamlarını yeniden inşa etmeleri için gerekli koşulların oluşturulması gerektiğini ve Gazze için etkili yönetişim, güvenlik ve yeniden yapılanma sağlamak amacıyla yeni bir yol haritasının önemine dikkat çekti.

Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardım akışını artırması ve yardımların sivil halkın ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlamak için ek adımlar atması gerektiğini vurguladı. Görüşmede, Blinken ve Netanyahu'nun İsrail’in Lübnan’a yönelik devam eden saldırılarını, Mavi Hat boyunca BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanmasını ve sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine dönmesine izin verecek diplomatik çözümler üzerine sürdürülen çabaları ele aldıkları ifade edildi.

Bu görüşme, Orta Doğu’daki mevcut durum ve bölgedeki barış çabaları açısından kritik bir öneme sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri