Birleşmiş Milletler, İsrail'in saldırılarını kınadı: "Filistinlilerin maruz bırakıldığı acının sonu yok gibi görünüyor"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki saldırıları nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesini kınadı. Guterres, tüm taraflara sivilleri koruma çağrısı yaparak, uluslararası insancıl hukuka uyulması gerektiğinin altını çizdi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Guterres'in hastane ve okul gibi sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılara ilişkin tepkisini aktardı. Dujarric, "BM Genel Sekreteri, Gazze'deki acı verici durumdan duyduğu endişeyi dile getirerek, tüm tarafların sivilleri korumakla yükümlü olduğunu vurguladı" dedi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'de yaşayan Filistinlilerin maruz kaldığı acıların son bulmadığını belirtti. Msuya, İsrail'in sivilleri yönlendirdiği "güvenli bölge"ye saldırıda bulunduğunu ve bu saldırının yanı sıra bir okulun da vurulduğunu ifade etti.

Msuya, "Gazze'de insanların gerçekten gidebileceği güvenli bir yer yok" diyerek, 1 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı ulaşmadığını kaydetti. Msuya, "Bu zulmün artık sonlanması gerekiyor. Siviller ve sivil altyapılar korunmalı" mesajını verdi. Bu açıklamalar, Gazze'deki insani krizin derinleştiği bir dönemde BM'nin endişelerini dile getirmekte önemli bir yer tutuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri