Blinken, Netenyahu ile görüştü: ''Belki de son fırsat''

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Blinken'ın saat 16.10'da Tel Aviv'de Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşmesi bekleniyor.

''BELKİ DE SON FIRSAT”

Blinken, görüşmede Gazze'deki son durumu değerlendirerek, yürüttüğü diplomatik çabayı “Muhtemelen en iyi, belki de son fırsat” olarak nitelendirdi. Tüm tarafları ateşkes anlaşmasını tamamlamaya davet etti. Aylardır devam eden ateşkes görüşmeleri, geçen hafta Doha'da yapılan toplantının ardından bu hafta Kahire'de sürecek.

Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı görüşmeden önce, “Bu belirleyici bir an, rehineleri eve götürmek, ateşkes sağlamak ve herkesi kalıcı barış ve güvenlik için daha iyi bir yola sokmak için muhtemelen en iyi, belki de son fırsat” açıklamasında bulundu.

Blinken'ın İsrail'e varışının ardından Hamas, Netanyahu'yu arabulucuların çabalarını engellemek ve anlaşmayı geciktirmekle suçladı. Bölgedeki tırmanma korkusu nedeniyle ateşkes anlaşması için aciliyet artmış durumda. İran, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından İsrail'i misilleme yapmakla tehdit ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri