McGoldrick, 14 günlük bir bebeğin açlık nedeniyle ölümü de dahil olmak üzere, bir dizi ölümün raporlarını incelediğini ifade etti.
Özellikle Gazze'nin kuzeyindeki durumun, hijyen ve sağlık koşulları ile gıda eksikliğinin toplumun en savunmasız kesimini vurduğunu belirten McGoldrick, "Bu bölgelerde gıda krizinin artacağını tahmin etmek mümkün." dedi.
McGoldrick, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve diğer BM örgütlerinin raporlarında da bu konuya dikkat çekildiğini belirterek, ölümlerin önlenebilir olduğunu vurguladı.
Ayrıca, McGoldrick'e ABD'li yetkililerin ramazan ayında geçici bir ateşkes üzerinde durduğu ve Gazze'deki insanların bu dönemde yaşadıkları durumu sorduğunda, "Ramazan konusunda dikkat ettiğiniz nokta önemli. Ziyaret ettiğim kamplardan birinde, bir kadın ramazanın yaklaştığını ve bu dönemde yaşadıkları stresi ve mutsuzluğu anlattı. Bu koşullarda ramazanı düzgün bir şekilde kutlayamayacaklarından şikayet etti. Gerekli ürünler, gıda ve hatta yemek pişirmek için gazları bile yok. Birçok aile için normal bir ramazan yaşamak mümkün olmayacak, bu da endişe verici." şeklinde değerlendirmede bulundu.
Gazze'deki yaşam koşullarının korkunç olduğunu vurgulayan McGoldrick, bir taraftan ateşkese hazırlık yaparken, diğer taraftan Refah'a olası bir askeri operasyon durumunda ne yapacaklarını planlamaları gerektiğini belirtti.
McGoldrick, kronik hastalıkların yaygınlaştığını, sağlık sisteminin çöktüğünü ve temiz su ile hijyen eksikliğinin büyük bir sorun olduğunu dile getirdi.
"Gazze'deki kadınlar, çocuklar, savunmasız gruplar ve diğerleri için birçok şeyi düzeltmemiz gerekiyor." diyen McGoldrick, özellikle Gazze'nin kuzeyinde açlığın ciddi boyutlara ulaştığı konusunda uyardı.
McGoldrick, insani yardımların artırılması gerektiğini, günde en az 300 yardım tırına ihtiyaç olduğunu belirtti ve halihazırda 150 yardım tırının dahi Gazze'ye ulaşmasının zor olduğunu ifade etti.
Havadan atılan insani yardımlarla ilgili olarak McGoldrick, bunların yararlı olduğunu ancak büyük ihtiyaçları karşılamak için yetersiz olduğunu söyledi.
McGoldrick, "Havadan yardım fırlatmak, karadan gelen gıda yardımının alternatifi olamaz. Çok büyük ihtiyaçlardan bahsediyoruz." dedi.
Yardım tırlarının, havadan atılan yardımlara kıyasla yaklaşık olarak 10 kat daha fazla yardım sağladığını belirten McGoldrick, aynı zamanda havadan atılan yardımların bazılarının denize düştüğünü ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmadan güçlü kişiler tarafından ele geçirildiğini sözlerine ekledi.