Wosornu, BMGK'yi uluslararası hukuka uyması ve acıyı dindirmesi için baskı yapmaya davet etti.
BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in talebi ve ABD, İngiltere, Fransa'nın çağrısıyla, esirlerin durumunu ele almak amacıyla acil bir oturum düzenledi. Cezayir ise toplantıda Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'daki gelişmelerin de görüşülmesini talep etti.
Wosornu, BM'deki toplantıda, her bir hayatın değerli olduğunu vurguladı ve Gazze ile Batı Şeria'daki temel insani ihtiyaçların karşılanamadığını belirtti. "Bu savaşın kazananı yok," diyen Wosornu, sivillerin en ağır yükü üstlendiğini ve kayıpların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, insani yardım çalışanlarına yönelik saldırıların sürdüğünü ve 7 Ekim 2023'ten bu yana 295 yardım görevlisinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Wosornu, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki askeri operasyonlarından derin endişe duyduklarını ve insani durumu tespit etmek için düzenlenen misyonların engellendiğini anımsattı. Aşırı güç kullanımına dikkat çeken Wosornu, uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukukuna saygının isteğe bağlı olmadığını vurguladı.
BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo da esirlerin koşulsuz ve acilen serbest bırakılması çağrısını yineledi. Gazze'deki artan can kaybına dikkat çeken DiCarlo, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki alarm verici durumu göz ardı edemeyeceklerini belirtti. DiCarlo, İsrail'e Filistin halkını koruma yükümlülüğünü hatırlatarak, iki devletli çözüm ve işgalin sonlandırılması hedeflerinden giderek uzaklaşıldığını ifade etti ve bu hedeflere ulaşmak için tarafları desteklemenin BM'nin sorumluluğu olduğunu söyledi.