BM, Refah'ta son 3 haftanın acı tablosunu açıkladı!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırıların etkilerine dair alarm verici bir rapor yayınladı.

Son üç hafta içerisinde, İsrail ordusunun yoğun bombardımanı ve kara saldırıları nedeniyle 1 milyon Filistinlinin yerinden edildiği belirtildi.

UNRWA'nın resmi açıklamasında, Refah'ta yaşanan dramatik duruma vurgu yapıldı. İsrail ordusunun saldırıları sonucunda kaçmak isteyen 1 milyon Filistinlinin güvenli bir yer arayışı içinde Gazze'nin farklı bölgelerine göç ettiği ifade edildi. Ancak, UNRWA yetkilileri tarafından dile getirildiği üzere, bu insanların güvenli bir yer bulma umudu giderek azalıyor. Savaşın devam etmesiyle birlikte, Gazze'deki temel ihtiyaçların karşılanması da giderek zorlaşıyor. Yiyecek ve su sıkıntısının arttığına dikkat çekilerek, bölgedeki Filistinlilere yardım ve koruma sağlamanın neredeyse imkansız hale geldiği vurgulandı.

ÇADIRLARI HEDEF ALDILAR

UNRWA'nın önceki açıklamasında da belirtildiği gibi, İsrail ordusunun 7 Mayıs'ta başlayan kara saldırısıyla Mısır sınır kapısını ele geçirdiği ve Refah bölgesine yoğun bombardıman gerçekleştirdiği bilgisi paylaşılmıştı. Uluslararası toplumun tepkisine rağmen İsrail ordusunun saldırılarının devam ettiği, son olarak 26 Mayıs'ta Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilere ait çadırların hedef alındığı bir bombardıman sonucunda en az 45 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 249 Filistinlinin yaralandığı da rapor edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri