BM, resmi rakamı açıkladı: 40 bin Filistinli öldü

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini resmi olarak doğruladığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, bu sayının çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, bu rakamın eksik olabileceği ve enkaz altında daha fazla ölü olabileceği ifade edildi.

BM Genel Sekreteri António Guterres'in, ateşkes çağrısının ve insani yardımın sağlanmasının önemini vurguladığı belirtildi.

7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırının ardından başlayan çatışmalarda, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 40 bin Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ise bu süreçte 690 askerinin öldüğünü ve 10 bin 56 askerinin yaralandığını duyurdu.

Ayrıca, 24 Kasım 2023'te başlayan ve kısa süreli bir ateşkesin ardından daha da uzatılan insani ara sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ediyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırılarda 629 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri