BM'den İsrail'e Han Yunus eleştirisi

Birleşmiş Milletler'den "İsrail'in boşaltma emri verdiği Han Yunus'u, insanların çıkmasına fırsat vermeden bombalaması vicdansızlık" yorumu geldi.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği yoğun bombardımanlarla ilgili olarak, "Kapana kısılmış insanların bölgeyi boşaltmalarını talep etmelerine rağmen, bu insanlara güvenli bir şekilde çıkma fırsatı tanımadan gerçekleştirilen bombalamalar tam anlamıyla bir vicdansızlık örneğidir." açıklamasını yaptı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yaptığı sosyal medya paylaşımında, İsrail'in Han Yunus'a yönelik yoğun bombardımanlarının devam ettiğini bildirdi. Genel Sekreter Yardımcısı, "(İsrail'in) Kapana kısılmış insanlara bölgeyi terk etmelerini talep etmelerine rağmen, ancak bu insanlara güvenli bir şekilde çıkma fırsatı tanımadan gerçekleştirdikleri bombardıman tam bir vicdansızlıktır." ifadelerini kullandı.

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, sadece vicdansızlık değil, aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne göre çok ciddi bir uluslararası suç olduğunu vurgulayarak, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın, İsrail ordusunun Han Yunus kentindeki iki hastanenin çevresini hedef aldığını ve hastanelere giden yolları kestiğini duyurmasına atıfta bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri