Boris Johnson, Netanyahu'nun ziyaretinden sonra banyosunda dinleme cihazı bulunduğunu belirtti

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2017 yılında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndaki şahsi banyosunu kullanmasının ardından tuvalette casus dinleme cihazı bulduklarını açıkladı.

İngiliz *The Telegraph* gazetesinin haberine göre, Johnson, o dönem Dışişleri Bakanı olarak görev yaparken Netanyahu’nun tuvaleti kullanmak istediğini ve sonrasında yapılan güvenlik taramasında dinleme cihazı bulunduğunu belirtti.

Johnson, 10 Ekim’de yayımlanacak olan "Unleashed" adlı anı kitabında bu olaya yer verdi. Kitapta, "Bibi (Netanyahu) bir süreliğine oraya gitti. Bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir, ama daha sonra yapılan böcek taramasında tuvalette dinleme cihazı bulduklarını söylediler." ifadesini kullandı.

Olayla ilgili daha fazla detay verip veremeyeceği sorulduğunda Johnson, "Kitapta bu olayla ilgili bilmeniz gereken her şey var." diyerek konuyu kapattı.

Johnson’ın anı kitabı *Unleashed*, Brexit, Kovid-19 salgını ve başbakanlık dönemi skandallarına dair yaşadıklarını ele alacak ve 10 Ekim'de piyasaya sürülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri