Bugün Filistin'in üç şehrinde 25 Filistinli öldü

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi'ndeki 3 farklı şehirde gerçekleştirdiği hava saldırılarında toplam 25 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Mustafa Hafız Okulu'nu hedef alması sonucu 12 kişinin öldüğü belirtildi. Ayrıca, Deyr el-Balah kentindeki pazar yerinin bombalanması sonucunda 9 kişi ve Han Yunus’taki cep telefonu şarj noktasının bombalanması sonucu ise 4 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Açıklamada, bu saldırıların onlarca sivilin yaralanmasına neden olduğu ve İsrail ordusunun, zorla yerinden edilenlerin sığındığı barınma merkezlerindeki sivilleri hedef alma politikasının bir parçası olarak değerlendirildiği ifade edildi. Saldırıların, soykırım suçunun bir devamı olarak görüldüğü vurgulandı.

İsrail ve ABD yönetimlerinin devam eden katliamların yıkıcı ve tehlikeli yansımalarından tamamen sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası topluma ve uluslararası kuruluşlara "soykırım saldırılarını durdurmak için İsrail’e baskı yapma" çağrısında bulunuldu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 40 bin 173 Filistinli yaşamını yitirdi, 92 bin 857 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri