Çin küçük işletmeleri destekleme kararı aldı

Çin Hükümeti, yeni endüstrileşmeyi teşvik ve ülkede modern endüstriyel sistem geliştirme çabaları çerçevesinde, "küçük dev" olarak nitelenen işletmelere destek vermeyi kararlaştırdı.

Merkezi bütçeden ayrılan fonlar bu "küçük dev"lerin gelişimini hızlandırmak için kullanılacak. Yıl içinde binden fazla küçük işletmenin destekten yararlandırılacağı açıklandı.

Uluslararası Çin Radyosu'nun haberine göre "küçük dev" olarak nitelenen girişimler, yeni küçük ve orta boy işletmelerin üretim sektöründe işlev gören, korunan bir piyasada uzmanlaşmış ve en yeni teknolojiyle donanmış girişimler olduğu belirtildi.

Maliye Bakanlığı ile Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığının ortak bildirisinde, Çin'in bu işletmelere verdiği desteği 2024-2026 boyunca güçlendireceği; bu çerçevede ana endüstriyel zincirleri, yükselen stratejik endüstrileri gözeteceği açıklandı.

Söz konusu fonlar, bu girişimleri teknolojik yeniliklerle başa çıkmaya, yeni ürünler geliştirmeye, endüstri zincirine destek kapasiteleri oluşturmaya, ayrıca yerel yönetimleri yeni "küçük dev"ler yaratmaya teşvik amacıyla kullanılacak. Çin, 14. Beş Yıllık Plan (2021-2025) döneminde 10 bin kadar "küçük dev" ortaya çıkarmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri