Çip kısıtlaması yapan ABD'ye Çin'den sert tepki

ABD'nin çip ihracatına yönelik yeni kısıtlama kararına Çin'den sert tepki verilerek bu tutumundan bütün firmaların etkileneceği hatırlatıldı.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin çip ihracatına yönelik kısıtlama kararını ele aldı.

turkish.cri.cn'in haberine göre, birçok Çin firmasının kısıtlama listesine dahil edildiğini hatırlatan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin ulusal güvenlik konseptini genelleştirerek ihracat kısıtlama önlemlerini keyfi bir şekilde uyguladığını söyledi.

ABD'nin tek taraflı hegemonya girişiminde bulunduğunu vurgulayan sözcü, Çin'in bu girişime büyük memnuniyetsizlik duyduğunu ve kararlılıkla karşı çıktığını kaydetti.

"PİYASA KURALLARI HİÇE SAYILDI"

Yarı iletken sektörünün küreselleştiği bu dönemde, ABD'nin çip, çiple ilgili donanımlar ve parçalarıyla uğraşan firmalar arasındaki normal ticareti engellediğini ifade eden sözcü, piyasa kuralları ve uluslararası ticaret düzeninin bozulduğuna dikkati çekti.

Bu durumun küresel üretim ve tedarik zincirinin istikrarı için büyük bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin bu kısıtlamalarıyla sadece ABD’li firmaların değil, yabancı firmaların da olumsuz etkileneceğini belirtti.

Ayrıca ABD'nin bu tutumu karşısında Çin'in kendi rasyonel çıkarlarını korumak için gereken tüm tedbirleri alacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri