Dışişleri Bakanlığından İsrail'in İran'a saldırısına kınama

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına Dışişleri Bakanlığından tepki geldi. Bakanlık, "İsrail'in İran'a düzenlendiği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamada yaparak İsrail'in İran'ı hedef alan saldırısına tepki gösterdi. Bakanlık, açıklamasında "Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Saldırının "En güçlü şekilde kınandığı" ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Gazze’de soykırım işleyen, Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan’da her gün sivilleri öldüren İsrail, bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. İsrail’in bölgede yarattığı teröre son verilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun tesisi bakımından tarihi bir görev haline gelmiştir. Hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için uluslararası toplumu bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz. Orta Doğu’da barışın yeniden tesisi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesi şarttır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri