DSÖ’den Gazze açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Advan, El Avda ve Endonezya hastanelerinde kritik hastaların tahliye çabalarının son iki gündür İsrail güçleri tarafından engellendiğini bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün bölgede yaşanan sağlık krizinden "ciddi endişe" duyduğunu belirterek, "İsrail'i kritik insani yardım misyonlarını kolaylaştırmaya ve ateşkes için çaba göstermeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, yaptığı yazılı açıklamada, tahliye talebinin sağlık krizini derinleştirdiğine dikkat çekerek, Kemal Advan ve El Avda hastanelerinin kısmen işlevselliğini koruduğunu ancak malzeme sıkıntısı nedeniyle zorlandığını; Endonezya hastanesinin ise artık hizmet veremediğini ve hastaları kabul edemediğini ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki As-Sahabah hastanesine yönelik yakıt, kan üniteleri ve tıbbi malzeme ikmali için planlanan bir misyonun da engellendiğini aktardı.

Ghebreyesus, son 12 aydır devam eden çatışmaların hastaneler etrafındaki zorunlu tahliyelerin ve çatışmaların sağlık çalışanları, hastalar ve sağlık altyapısı üzerinde yarattığı tehlikeleri gözler önüne serdiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri