DSÖ'den Gazze endişesi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, işgal altındaki Batı Şeria'da derinleşen sağlık krizinden büyük endişe duyduklarını açıkladı.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, İsrail'in saldırıları ve Batı Şeria'daki sağlık durumu üzerine kaygılarını dile getirdi.

Ghebreyesus, "Batı Şeria'da derinleşen sağlık krizinden endişe duyuyoruz. Sağlık altyapısına yönelik saldırılar ve artan hareket kısıtlamaları sağlık hizmetlerine erişimi engelliyor." dedi.

Ekim 2023'ten bu yana 124'ü çocuk olmak üzere 500'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 5 bin 150'den fazla kişinin yaralandığını belirten Ghebreyesus, bu durumun zaten zor durumda olan sağlık tesislerini daha da zorladığını vurguladı. "Batı Şeria'daki sivillerin ve sağlık hizmetlerinin acil ve aktif bir şekilde korunması gerektiğini" söyleyen Ghebreyesus, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi çağrısında bulundu ve sağlık hizmetlerinin kutsallığına her zaman uyulması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri